Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 9 335 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

PŘEHLED WINE APLIKACÍ

PŘEHLED WINE APLIKACÍ

Vybrali jsme tři aplikace pro víno, které jsou podle nás nejpohodlnější a nejužitečnější z mnoha aplikací pro víno, které jsou dnes na trhu.

Wine-Searcher

Free; iOS/Android; Website: https://www.wine-searcher.com

1.jpg

Podívali jsme se na verzi 5.20 aplikace Wine-Searcher, která byla vydána 5. prosince 2022. Podle vývojářů vám aplikace umožní najít „víno za správnou cenu“, tedy s největší pravděpodobností nejlepší z hlediska poměru ceny a kvality.
Aplikace umožňuje přístup k řadě 55 000 obchodníků s vínem, kteří nabízejí 8 milionů různých vín. Aplikace vám pomůže najít nejen vína, ale i další lihoviny a piva.
Wine-Searcher vám umožní najít a koupit víno v obchodech v okolí, zjistit ceny, názory kritiků vína, získat kompletní informace o odrůdě hroznů a oblasti původu vína, dostupných ročnících. Uživatelé mají přístup k funkci hodnocení nápojů, přidávání pozic do oblíbených a výměně názorů s komunitou.
Aplikace integruje nástroj pro rozpoznávání etiket vína, který vám umožní získat všechny informace: odrůdu hroznů, výrobce, region, sklizeň, ceny, názory kritiků. Tato funkce je dostupná také prostřednictvím vyhledávání: stačí zadat název nápoje.
Oblíbená vína, ať už jste je zkoušeli nebo ne, můžete použít k opakovaným degustacím nebo ke zjištění, co o těchto vínech říkají ostatní.
Mezi nejžádanější funkce aplikace patří vyhledávání obchodů v okolí, spojení s prodejci vína přímo z aplikace, encyklopedie vína Wine-Searcher a placené předplatné Wine-Searcher Pro (8,99 $ měsíčně). Předplatné se automaticky obnovuje a lze jej zrušit v nastavení účtu iTunes.
Aplikace je k dispozici v angličtině, francouzštině, němčině, italštině a španělštině.
Obecně platí, že nadšené recenze o Wine-Searcher pro iOS pocházejí z let 2017–2021, takže o jejich relevanci lze pochybovat. Průměrné hodnocení 14 tisíc uživatelů je však 4,8 hvězdičky.

2.jpg

Podobná aplikace pro Android byla stažena více než 500 tisíckrát a průměrné hodnocení 5,55 tisíce uživatelů je 4,1 hvězdičky. Wine-Searcher pro Android byl naposledy aktualizován 18. prosince 2022. Mezi recenzemi lze najít stížnosti uživatelů, že Wine-Searcher například nenašel zcela obyčejné španělské víno masového segmentu Mucho Mas a vyhledávání vína podle etiket a struktury nastavení uživatele někdy mate.

Vivino

Free; iOS/Android; Website: https://www.vivino.com/

3.jpg

Vivino je jednou z 100 nejlepších aplikací pro iOS v segmentu Food & Drink. Aplikaci hodnotilo 94,3 tisíce lidí. Průměrné hodnocení je 4,9 hvězdiček. Vivino vám umožňuje koupit správné víno, stejně jako jej najít pomocí skenu a ohodnotit.

V této recenzi jsme prozkoumali možnosti aplikace Vivino verze 2022.49.1 (aktualizováno 17. prosince 2022). Aplikace je k dispozici v následujících jazycích: angličtina, katalánština, dánština, holandština, francouzština, němčina, italština, japonština, polština, portugalština, ruština, čínština (zjednodušená a tradiční), španělština, švédština. 

Bezpochyby 50 milionů uživatelů dělá z Vivino největší světovou aplikaci pro víno a trh. Program umožňuje vyhledávat vína podle etiket, prohlížet si hodnocení vín, recenze na ně, cenové možnosti, gastronomické kombinace a komentáře k degustacím. Uživatelé mohou také zanechat vlastní hodnocení vína a udržovat si vlastní hodnocení, které na základě součtu komunitních hodnocení mohou ostatní uživatelé použít jako zcela objektivní ukazatel kvality konkrétního vína. Oblíbená a uložená vína v aplikaci umožňují uživateli přijímat nová relevantní doporučení.

Vivino poskytuje svým uživatelům přístup k produktům 231 tisíc vinařství po celém světě. Podle vývojářů aplikace dosahuje sortiment Vivino 13 milionů vín.

Někteří Vivino kritizují za to, že uživatelé, kteří nemusí být znalci vína, stále zanechávají své recenze a hodnocení vín, a tím činí data hodnocení a recenzí nespolehlivá. S tím lze ale nesouhlasit, protože hodnocení a recenze o víně budou vždy subjektivní, ale to, že jsou v případě Vivino naprosto nezaujaté, je jasné.

Právě nezaujatost, která je základem hodnocení Vivino, dává každému novému uživateli výjimečnou příležitost vybrat si a koupit to nejlepší víno dvěma kliknutími pomocí Vivino Checkout v aplikaci nebo na webu. Nástroj doporučení vám navíc umožní objevit a zakoupit ještě více vín, která odpovídají vašemu profilu degustace.

Pomocí skeneru v aplikaci si můžete vybrat ta nejlepší vína pro sebe jak v restauraci, tak v obchodě a okamžitě zobrazit všechny potřebné informace o každém nápoji, jeho chuťových vlastnostech. Shromažďováním informací o vašich preferencích ve Vivino budete moci lépe porozumět svému vkusu a také sdílet názory s ostatními členy komunity.

Verze Vivino Android má stejnou sadu funkcí. Aplikace má více než 10 milionů stažení a průměrné hodnocení 4,4 hvězdičky na základě 176 000 recenzí. Někdy se můžete setkat s nespokojeností uživatelů, že v supermarketech je aplikace pomalá nebo zasekává se a některé funkce v nejnovější aktualizaci iritují. Rozhraní aplikace a její hlavní funkce jsou přitom všemi uživateli obecně hodnoceny kladně.

Delectable 

Free; iOS/Android; Website: https://delectable.com/

Další aplikací pro skenování a hodnocení vína je Delectable, která je dostupná pouze v angličtině. Ohodnoceno 4,7 hvězdičkami v AppStore na základě 23,2 tisíc recenzí. Nejnovější aktualizace (verze 5.9.5 ze 14. září 2021) opravila problémy s přihlášením k Facebooku z aplikace. Někteří uživatelé se v Delectable bojí o bezpečnost svých osobních údajů, jak o tom píší v recenzích. Můžete odstranit reklamy v aplikaci za 1,99 $ a také si předplatit Delectable Premium za 5,99 $

4.jpg

Princip vyhledávání a hodnocení vína pomocí skeneru je podobný jako u Wine-Searcher a Vivino. Vývojáři aplikací zaručují přístup k nejlepšímu vínu na světě, možnost seznámit se s názory nejlepších sommeliérů, vinařů a vinařských profesionálů, vytvářet a upravovat seznamy oblíbených vín (osobní vinný deník), nakupovat víno a užívat si rozvoz zdarma .

Prémiové předplatné odstraní reklamy v aplikaci, poskytne přístup k ikoně prémiového profilu, umožní vám zobrazit recenze a hodnocení Vinou a zlepší kvalitu skenování štítků. Stejně jako u Wine-Searcher, po zaplacení posledního období předplatného jej můžete deaktivovat v nastavení profilu iTunes.

Verze programu pro Android získala 3,8 hvězdičky, odhaduje ji více než 100 000 uživatelů. Přístup aplikací k osobním údajům je jedním z nejčastějších témat, ve kterém uživatelé nejsou s Delectable příliš spokojeni.

12.01.2023
Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW