Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 9 335 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

Co když si nevím rady s výběrem vína?

Schopnost vybrat si správné víno je jakýmsi „výtvarným uměním“, které se lze naučit, pochopit a osvojit si pomocí služby EASY WINE. Vybrat si správné víno znamená objevit svou individualitu z jiné stránky: zjistit, jak cítíte chuť, vůni konkrétního nápoje, najít svůj styl vína, stát se skutečným znalcem, dobře zběhlým v těch nejjemnějších nuancích nejen degustace, ale i vinařství obecně. Přečtěte si, co píší česká média o tom, jak vybrat správné víno a naučte se vínu rozumět pomocí služby EASY WINE!

Je těžké nesouhlasit s tím, že při pohledu na sortiment vín v obchodech se často ztrácíme. Mnozí jsou zmatení: jak se člověk neztratí ve vší této rozmanitosti? jak vybrat víno, které budeme pít opravdu rádi?

V běžném životě, při výběru oblečení, plánování výletu nebo při nákupu nemovitosti či auta se občas ptáme přátel, obracíme se na specialisty, sami zkoušíme a děláme chyby.

Představte si, že přítel radí vaší rodině (spolu s vaším milovaným psem), abyste jeli do nějaké „španělské vesničky“, kde slibuje neuvěřitelné dojmy z přírody, klimatu a památek („jen se podívejte na fotky!“). Dokonce přichází s nápadem levného a pohodlného ubytování na pár nocí (předpokládejme, že airbnb ještě nebylo vynalezeno). A tak se vydáte na výlet a vezmete s sebou vše, co potřebujete (včetně pár lahví vína; bez něho to nejde). Dostanete se do té velmi opuštěné vesnice, kde, zdá se, stále poletují duchové ať už moru, nebo občanské války... A pak si uvědomíte, že vaše očekávání vůbec neodpovídají realitě. Úplné zklamání! Žádná shoda s fotkami!

Totéž se může stát v případě vína. Pokud vám přítel poradil, abyste ochutnali chilské Carmenère, a o jeho chuti nepochybujete, pravděpodobně si toto víno koupíte a vyzkoušíte. Ale čeká vás překvapení: ukáže se, že víno není vůbec takové, jak řekl přítel – příliš mnoho tříslovin, plete ústa atd. A to vše proto, že víno vnímáte individuálně, s drobnými rozdíly, ale stále ne úplně stejně jako váš poradce.

Abyste se s výběrem vína nedostali do nepořádku, existuje několik možností win-win: naučit se vybírat sami (empiricky se zkušenostmi pochopíte, jaká vína máte opravdu rádi) nebo požádat někoho jiného, vybrat víno pro vás (ale nezapomeňte, že chuť je naše jedinečná individualita).

V obou případech můžete využít službu EASY WINE na našem webu.

Na začátku si musíte odpovědět na pár otázek: jaké víno si představujete, že by se vám mohlo líbit (barva, druh, chuť, oblast původu atd.). Díky tomu vám bude nabídnut výběr vín, která si můžete zakoupit za výhodnou cenu nebo je rovnou poslat na váš mail. Také bude vám nabídnuto si zaplatit předplatné. Nákupem vína s předplatným EASY WINE budete moci ušetřit na každé objednávce, užít si dopravu zdarma, cvičit si chuť, naučit se vybrat správné víno, získat bonusy a dárky, mít přístup ke speciálním nabídkám od DGW a EASY WINE, setkat se s vinaři, zúčastnit se degustací a mnoho dalšího.

Stále přemyslete?

Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW