Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 9 335 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

Beaujolais nouveau 2022 je již v nabídce Drink Good Wine a Wonder Wines Bar. Šťastný nový vinařský rok!

Beaujolais nouveau 2022 je již v nabídce Drink Good Wine a Wonder Wines Bar. Šťastný nový vinařský rok!

Jako každý rok se třetí listopadový čtvrtek v našem sortimentu objevilo Beaujolais nouveau, nové ročníkové francouzské víno. Pojďme si nastínit pět hlavních faktů, které by měl vědět každý, kdo toto víno vyzkouší znovu nebo poprvé.

Co pro vás máme

Začněme tím hlavním! Již nyní si můžete zakoupit ta nejlepší vína od producentů Domaine Pierre Andre Dumas a Château De Vaux - Les Vins Yannick de Vermont v Drink Good Wine nebo objednat v Wonder Wines Baru.

Ovocné, ale ne vždy

Beaujolais nouveau - vždy se vyznačuje výraznými ovocnými tóny. Ano, v podstatě to tak je. V Beaujolais nouveau je obvykle hodně ovoce. Mohou však existovat vlastnosti, které závisí nejen na výrobci, ale také na ppodnebí. Například v roce 2022 to neměli jednoduché. A to je skvělé! Víno sklizně 2022 získalo své jedinečné vlastnosti: pitelné a hutné. Avšak, pokud jde o kvalitu pravého Beaujolais nouveau, ať je jakákoli, vždy odpovídá vínům označeným AOC (Appellation d'origine contrôlée), tedy vyráběným převážně z hroznů Gamay H na severu oblasti Rhone a v některých obcích Saone-et-Loire.

Kde a jak oslavit Beaujolais nouveau

Mnozí dávají přednost oslavám Beaujolais Nouveau v bistrech a barech. Skvělá tradice! Pro velkou a přátelskou společnost krabice stačit nebude. V našem Wonder Wines Baru můžete objednávat ještě dnes. Pokud ale chcete oslavit Beaujolais Nouveau doma, pak je to také skvělá možnost: objednejte si víno právě teď v Drink Good Wine a my vám ho doručíme rychlostí blesku. Hlavní je, že když si u nás koupíte Beaujolais nouveau, určitě dostanete to pravé víno.

Mělo by stačit všem...

… ale pospěšte si, protože životnost tohoto světlého vína je stále omezená. Každý rok prodají vinaři z Rhony miliony lahví Beaujolais nouveau. Podle statistik z roku 2021 se jen ve Francii prodalo téměř 9 milionů lahví. A to je pouze 20 % z celkové produkce vinic Beaujolais! Například v Japonsku se loni vypilo 3,6 milionu lahví Beaujolais nouveau. Ale doufejme, že vína bude dost pro všechny. Objednejte si u nás hned teď!

Nezanedbávejte své zdraví

Nikdy nezapomínejte na své zdraví! Beaujolais nouveau je samozřejmě velmi chutné víno, může být těžké zastavit. Měli byste však být opatrní: nepřehánějte to prosím s požitky. A k tomu za prvé zvolte správné občerstvení, aby se vám víno otevřelo v celé své kráse, a zadruhé pamatujte, že Beaujolais nouveau se dá tradičně pít až do Vánoc.
24.11.2022
Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW