Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 9 335 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

18. 11. mezinárodní den Zinfandelu: Každý den je důvod k oslavě

18. 11. mezinárodní den Zinfandelu: Každý den je důvod k oslavě

Oslavte 18. 11. mezinárodní den Zinfandelu a ochutnejte toto chuťově bohaté bobulové víno, které je výjimečné stejně jako jeho historie.Navíc je Zinfandel jako stvořený pro chladné podzimní a zimní večery.

Cesta přes půl zeměkoule

Kalifornský Zinfandel se stejně jako italské Primitivo vyrábí ze staré chorvatské odrůdy Tribidrag, která je známá už od 15. století. Hrozny Tribidrang mají tmavou barvu, průměrnou kyselost, chutnají ovocně a učarují vám bohatým aroma.

Do USA byl Tribidrag přivezen z vídeňských Schönbrunských zahrad v roce 1829. Původ názvu Zinfandel je ovšem obestřen tajemstvím. Podle jedné verze pochází název z italského Zingarello (název odrůdy Primitivo), podle druhé verze došlo k záměně s rakouským Zierfandlerem.

Zinfandel nebo Primitivo?

Zinfandel je charakteristický vyšší sladkostí s vyzrálejší malinovou chutí přecházející v tóny ostružinové marmelády. Primitivo je spíše zemitější se švestkovými, třešňovými nebo višňovými tóny. Zvolit si mezi Zinfandelem a Primitivem? To je těžká volba. Obě vína jsou jedinečné a nabízí neobyčejný chuťový zážitek.

Pokud chcete ochutnat nejskvostnější vína Zinfandel, vsaďte na Kunde Zinfandel. Patří mezi 2 % nejlepších vín na světě. Okouzlí vás výrazná vůně rybízu, ostružin, švestek a skořice s chuťově bohatým a dlouhotrvajícím závěrem. Hodí se nejlépe k drůbeži a vepřovému. Doporučit můžeme také Burlesque Zinfandel, které patří mezi 5 % nejlepších vín na světě. V buketu ucítíte vůni vanilky, švestek, ostružin, pepře s náznaky kouřového dubu. Je skvělou volbou k drůbežímu, hovězímu či zvěřině.

Podívejte se na další sortiment vín Zinfandel a Primitivo. Všechna vína z našeho e-shopu drink-good-wine.com vám rádi doručíme až k vám domů. Nebo navštivte i s přáteli naši vyhlášenou vinárnu Wonder Wines Bar v Praze, kde můžete ochutnat nejlepší vína z celého světa.
16.11.2022
Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW