Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 14 550 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

Poklady portugalských vinařů v sortimentu Drink Good Wine

Drink Good Wine úzce spolupracuje s více než 20 portugalskými vinařstvími. Mezi ně patří i 100 Hectares, Ftp Vinhos a Herdade das Servas. Povíme vám něco málo o těchto vinařstvích a mistrech, kteří vytvářejí neobvykle krásné víno.
Portugalsko má bohatou historii a kulturu. Je známé svou krajinou a plážemi. A také vynikajícími víny, kterým se ne náhodou říká „národní poklady“, protože některá z nich mimo Portugalsko téměř neseženete. Vinařství zde má více než tisíciletou historii. Portugalsko je po staletí známé jako jeden z největších producentů vína na světě. Vinařské tradice jsou zde harmonicky spjaty s jedinečnou geografií a klimatem, které vytváří vynikající podmínky pro pěstování hroznů a výrobu vína. Výroba vína v Portugalsku se provádí ve většině regionů. Každý se specializuje na jedinečné odrůdy a styly vína.

100 Hectares: perla Doura


100 Hectares je významným představitelem portugalského vinařství, jedním z lídrů v oboru. Vyrábí se zde široký sortiment vín. Mezi nimi bychom chtěli vyzdvihnout Códega Larinho, Superior Tinto, Filigrana, Sousão, 17 Tinto a Tinta Amarela.

Códega Larinho
Bílé víno Códega Larinho má jedinečnou chuť a vůni. Vyrábí se z odrůdy Códega Larinho, která roste ve známé vinařské oblasti Douro. Víno má světlé citrusové tóny, stejně jako akcenty zeleného jablka a medu. Je dobře vyvážené a má příjemnou kyselost, takže je ideální volbou pro párování s mořskými plody a čerstvými saláty.

Superior Tinto
Červené víno Superior Tinto se vyrábí z odrůd Tinta Roriz a Touriga Nacional pěstovaných v regionu Douro. Je to skutečné umělecké dílo ve světě vinařství. S tímto vínem okamžitě pocítíte bohatost a komplexnost vůní černého ovoce, koření a vanilky. Víno je dobře strukturované s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Ideální ke grilovanému masu a sýrům.

Filigrana
Dalším bílým vínem ze 100 Hectares, které rozhodně stojí za pozornost, je Filigrana. Vyrábí se z hroznů Guazeco a Vio Pinto pěstovaných v regionu Trax Minho. Filigrana má jemné aroma květin, broskví a mandlí. Jeho chuť se vyznačuje příjemnou kyselostí a mineralitou, díky čemuž je ideální volbou v kombinaci s těstovinami a pokrmy z bílého masa.

Sousão
Červené víno Sousão se vyrábí ze stejnojmenných hroznů, které se pěstují v oblasti Douro. Toto víno má jasné aroma zralých červených bobulí, třešní a koření. Má bohatou barvu a střední kyselost, takže je ideální pro harmonické spárování s hovězím, jehněčím a slanými pokrmy.

17 Tinto
17 Tinto je další červené víno, které si zaslouží pozornost. Vyrábí se z odrůd Turinta Nacional, Turinta Franca a Tinta Roriz pěstovaných v regionu Douro. Vyznačuje se intenzivní vůní černého ovoce, švestek, vanilky a tabáku. Chuť 17 Tinto je bohatá a hluboká, s dobrou strukturou a dlouhou dochutí. Ideální na grilování, sýry a steaky.

Tinta Amarela
Červené víno Tinta Amarela osloví opravdové znalce vín z 100 Hectares. Vyrábí se z hroznů Tinta Amarela pěstovaných v oblasti Douro. Toto víno se vyznačuje aromatem zralých červených bobulí, třešní a kakaových tónů. Chuť Tinta Amarela je bohatá a hluboká, s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Je ideální na večeři s blízkými přáteli nebo na večerní relaxaci.

7.png

Výjimečná kvalita Ftp Vinhos


Ve světě vína existuje mnoho vynikajících vinařství, která dokážou ohromit i ty nejnáročnější gurmány. Jen málo vinařství však může dosáhnout tak vynikající pověsti jako Ftp Vinhos. Bezkonkurenční dovedností svých mistrů a vysokou kvalitou svých produktů si získala srdce mnoha znalců vína. Krátce si zde povíme o třech vínech Ftp Vinhos: Quinta do Serrado Reserva Tinto, Duvalley Reserva Tinto a Picos do Couto Grande Escolha Tinto.

Quinta do Serrado Reserva Tinto
Quinta do Serrado Reserva Tinto je jedním z nejznámějších vín z Ftp Vinhos. Toto víno se vyrábí z hroznů vypěstovaných v Dao. Tato oblast je známá svými zvláštními klimatickými podmínkami a unikátními půdami, které přispívají k pěstování hroznů nejvyšší kvality.
Quinta do Serrado Reserva Tinto je červené víno s hlubokým rubínovým odstínem. Má bohatou a komplexní chuť s tóny černých bobulí, koření a dubu. Víno je dobře vyvážené, s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Toto víno je ideální v kombinaci s masitými pokrmy, zejména hovězím a zvěřinou.

Duvalley Reserva Tinto
Duvalley Reserva Tintose vyrábí v oblasti Duero, která je známá svými strmými kopci a drsným podnebím, které vínu dodává zvláštní charakter. Duvalley Reserva Tinto má bohatou tmavě červenou barvu a živé aroma s tóny sušených švestek, třešní a tabáku. Chuť tohoto vína je harmonická a komplexní, s vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Duvalley Reserva Tinto se hodí ke grilovanému masu, sýrům a těžkým snackům.

Picos do Couto Grande Escolha Tinto
Hrozny používané k výrobě Picos do Couto Grande Escolha Tinto se pěstují ve vysokých kopcích regionu Duero. Otevřené prostory vytvářejí specifický terroir, díky kterému víno získává svůj neobvyklý charakter. Má hlubokou rubínovou barvu a nádherný buket s vůní černého ovoce, lesních plodů a dřeva. Chuť tohoto vína je bohatá a mohutná, s vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Je ideální k dušenému masu, pečenému jehněčímu a dalším vydatným pokrmům.

Výše uvedená vína jsou jen několika příklady výjimečné kvality, kterou lze nalézt v pokladnici Ftp Vinhos. Tato vína odrážejí nejen bohaté dědictví portugalského vinařství, ale také nám dávají možnost vychutnat si jejich jedinečnou chuť a vůni. Pokud hledáte vína pro výjimečné chvíle, věnujte pozornost výtvorům Ftp Vinhos, nenechají vás lhostejnými.

8.png

Herdade das Servas – to nejlepší z Alenteja

Rodinné vinařství Herdade das Servas se nachází v regionu Alentejo. Vinice se rozprostírají na unikátních pozemcích s různorodými půdními a klimatickými podmínkami. To umožňuje výrobcům vytvářet jedinečná vína vynikající kvality se silnou reputací.
Místní vinařské tradice mají kořeny v hluboké minulosti.

MB Herdade Servas Colh. Seleccionada
Červené víno MB Herdade Servas Colh. Seleccionada se vyrábí z odrůd hroznů tradičních pro oblast Alentejo – Aragones, Truinca Nacional a Alissier Nacional. Vyznačuje se bohatou tmavě červenou barvou a bohatou vůní zralých bobulí, s kořenitými tóny a nádechem vanilky, které se objevují po dlouhém zrání v dubových sudech. Chuť vína je harmonická, s jemnými tříslovinami a dlouhou dochutí.

Herdade das Servas Monte Das Servas Escolha
Bílé víno Herdade das Servas Monte Das Servas Escolha přitahuje výraznými barevnými odstíny a vůní citrusů, zelených jablek i medu. Chuť vína je svěží a bohatá, s příjemnou kyselostí a dlouhou, ovocnou dochutí. Vyrábí se z odrůd Antanta-Vasco a Alissier-Branca.

Herdade das Servas Colheita Seleccionada
Růžové víno Herdade das Servas Colheita Seleccionada má jasně růžovou barvu a vůni červených bobulí, květin a tónů koření. Chuť vína je svěží a ovocná, s dobrou kyselostí a příjemnou dochutí. Základem vína jsou plody tradičních odrůd Alentejo Aragones a Truinca Nacional.
Vinařství Herdade das Servas bylo založeno v roce 1667 a od té doby zůstalo v rodinném vlastnictví. Místní mistři jsou bohatí nejen zkušenostmi, ale také zvláštním porozuměním tradicím spojeným s láskou k rodné zemi. Hlavním principem je neustálá snaha o dokonalost ve všech fázích výroby. Pro dosažení lepších výsledků jsou zde rovnoměrně využívány tradiční postupy i moderní technologie.

V létě 2023 se několik portugalských vinařství stalo novými partnery DGW. Smlouvy o dodávkách byly uzavřeny zejména se společnostmi Bulas Wines, Casa de Vilacetinho, Casa do Joa, Herdade Barranco do Vale, Herdade do Sobroso, Macanita Irmaos e Enologos, Quinta do Romeu a Ramilo Wines. Pokud si chcete prohlédnout aktualizovaný sortiment portugalských vín na DGW, klikněte na níže uvedený odkaz.

                                                                                          Portugalská vína

Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW