Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 9 335 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

Poklady portugalských vinařů v sortimentu Drink Good Wine

Drink Good Wine úzce spolupracuje s více než 20 portugalskými vinařstvími. Mezi ně patří i 100 Hectares, Ftp Vinhos a Herdade das Servas. Povíme vám něco málo o těchto vinařstvích a mistrech, kteří vytvářejí neobvykle krásné víno.
Portugalsko má bohatou historii a kulturu. Je známé svou krajinou a plážemi. A také vynikajícími víny, kterým se ne náhodou říká „národní poklady“, protože některá z nich mimo Portugalsko téměř neseženete. Vinařství zde má více než tisíciletou historii. Portugalsko je po staletí známé jako jeden z největších producentů vína na světě. Vinařské tradice jsou zde harmonicky spjaty s jedinečnou geografií a klimatem, které vytváří vynikající podmínky pro pěstování hroznů a výrobu vína. Výroba vína v Portugalsku se provádí ve většině regionů. Každý se specializuje na jedinečné odrůdy a styly vína.

100 Hectares: perla Doura


100 Hectares je významným představitelem portugalského vinařství, jedním z lídrů v oboru. Vyrábí se zde široký sortiment vín. Mezi nimi bychom chtěli vyzdvihnout Códega Larinho, Superior Tinto, Filigrana, Sousão, 17 Tinto a Tinta Amarela.

Códega Larinho
Bílé víno Códega Larinho má jedinečnou chuť a vůni. Vyrábí se z odrůdy Códega Larinho, která roste ve známé vinařské oblasti Douro. Víno má světlé citrusové tóny, stejně jako akcenty zeleného jablka a medu. Je dobře vyvážené a má příjemnou kyselost, takže je ideální volbou pro párování s mořskými plody a čerstvými saláty.

Superior Tinto
Červené víno Superior Tinto se vyrábí z odrůd Tinta Roriz a Touriga Nacional pěstovaných v regionu Douro. Je to skutečné umělecké dílo ve světě vinařství. S tímto vínem okamžitě pocítíte bohatost a komplexnost vůní černého ovoce, koření a vanilky. Víno je dobře strukturované s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Ideální ke grilovanému masu a sýrům.

Filigrana
Dalším bílým vínem ze 100 Hectares, které rozhodně stojí za pozornost, je Filigrana. Vyrábí se z hroznů Guazeco a Vio Pinto pěstovaných v regionu Trax Minho. Filigrana má jemné aroma květin, broskví a mandlí. Jeho chuť se vyznačuje příjemnou kyselostí a mineralitou, díky čemuž je ideální volbou v kombinaci s těstovinami a pokrmy z bílého masa.

Sousão
Červené víno Sousão se vyrábí ze stejnojmenných hroznů, které se pěstují v oblasti Douro. Toto víno má jasné aroma zralých červených bobulí, třešní a koření. Má bohatou barvu a střední kyselost, takže je ideální pro harmonické spárování s hovězím, jehněčím a slanými pokrmy.

17 Tinto
17 Tinto je další červené víno, které si zaslouží pozornost. Vyrábí se z odrůd Turinta Nacional, Turinta Franca a Tinta Roriz pěstovaných v regionu Douro. Vyznačuje se intenzivní vůní černého ovoce, švestek, vanilky a tabáku. Chuť 17 Tinto je bohatá a hluboká, s dobrou strukturou a dlouhou dochutí. Ideální na grilování, sýry a steaky.

Tinta Amarela
Červené víno Tinta Amarela osloví opravdové znalce vín z 100 Hectares. Vyrábí se z hroznů Tinta Amarela pěstovaných v oblasti Douro. Toto víno se vyznačuje aromatem zralých červených bobulí, třešní a kakaových tónů. Chuť Tinta Amarela je bohatá a hluboká, s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Je ideální na večeři s blízkými přáteli nebo na večerní relaxaci.

7.png

Výjimečná kvalita Ftp Vinhos


Ve světě vína existuje mnoho vynikajících vinařství, která dokážou ohromit i ty nejnáročnější gurmány. Jen málo vinařství však může dosáhnout tak vynikající pověsti jako Ftp Vinhos. Bezkonkurenční dovedností svých mistrů a vysokou kvalitou svých produktů si získala srdce mnoha znalců vína. Krátce si zde povíme o třech vínech Ftp Vinhos: Quinta do Serrado Reserva Tinto, Duvalley Reserva Tinto a Picos do Couto Grande Escolha Tinto.

Quinta do Serrado Reserva Tinto
Quinta do Serrado Reserva Tinto je jedním z nejznámějších vín z Ftp Vinhos. Toto víno se vyrábí z hroznů vypěstovaných v Dao. Tato oblast je známá svými zvláštními klimatickými podmínkami a unikátními půdami, které přispívají k pěstování hroznů nejvyšší kvality.
Quinta do Serrado Reserva Tinto je červené víno s hlubokým rubínovým odstínem. Má bohatou a komplexní chuť s tóny černých bobulí, koření a dubu. Víno je dobře vyvážené, s jemnými taniny a dlouhým závěrem. Toto víno je ideální v kombinaci s masitými pokrmy, zejména hovězím a zvěřinou.

Duvalley Reserva Tinto
Duvalley Reserva Tintose vyrábí v oblasti Duero, která je známá svými strmými kopci a drsným podnebím, které vínu dodává zvláštní charakter. Duvalley Reserva Tinto má bohatou tmavě červenou barvu a živé aroma s tóny sušených švestek, třešní a tabáku. Chuť tohoto vína je harmonická a komplexní, s vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Duvalley Reserva Tinto se hodí ke grilovanému masu, sýrům a těžkým snackům.

Picos do Couto Grande Escolha Tinto
Hrozny používané k výrobě Picos do Couto Grande Escolha Tinto se pěstují ve vysokých kopcích regionu Duero. Otevřené prostory vytvářejí specifický terroir, díky kterému víno získává svůj neobvyklý charakter. Má hlubokou rubínovou barvu a nádherný buket s vůní černého ovoce, lesních plodů a dřeva. Chuť tohoto vína je bohatá a mohutná, s vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Je ideální k dušenému masu, pečenému jehněčímu a dalším vydatným pokrmům.

Výše uvedená vína jsou jen několika příklady výjimečné kvality, kterou lze nalézt v pokladnici Ftp Vinhos. Tato vína odrážejí nejen bohaté dědictví portugalského vinařství, ale také nám dávají možnost vychutnat si jejich jedinečnou chuť a vůni. Pokud hledáte vína pro výjimečné chvíle, věnujte pozornost výtvorům Ftp Vinhos, nenechají vás lhostejnými.

8.png

Herdade das Servas – to nejlepší z Alenteja

Rodinné vinařství Herdade das Servas se nachází v regionu Alentejo. Vinice se rozprostírají na unikátních pozemcích s různorodými půdními a klimatickými podmínkami. To umožňuje výrobcům vytvářet jedinečná vína vynikající kvality se silnou reputací.
Místní vinařské tradice mají kořeny v hluboké minulosti.

MB Herdade Servas Colh. Seleccionada
Červené víno MB Herdade Servas Colh. Seleccionada se vyrábí z odrůd hroznů tradičních pro oblast Alentejo – Aragones, Truinca Nacional a Alissier Nacional. Vyznačuje se bohatou tmavě červenou barvou a bohatou vůní zralých bobulí, s kořenitými tóny a nádechem vanilky, které se objevují po dlouhém zrání v dubových sudech. Chuť vína je harmonická, s jemnými tříslovinami a dlouhou dochutí.

Herdade das Servas Monte Das Servas Escolha
Bílé víno Herdade das Servas Monte Das Servas Escolha přitahuje výraznými barevnými odstíny a vůní citrusů, zelených jablek i medu. Chuť vína je svěží a bohatá, s příjemnou kyselostí a dlouhou, ovocnou dochutí. Vyrábí se z odrůd Antanta-Vasco a Alissier-Branca.

Herdade das Servas Colheita Seleccionada
Růžové víno Herdade das Servas Colheita Seleccionada má jasně růžovou barvu a vůni červených bobulí, květin a tónů koření. Chuť vína je svěží a ovocná, s dobrou kyselostí a příjemnou dochutí. Základem vína jsou plody tradičních odrůd Alentejo Aragones a Truinca Nacional.
Vinařství Herdade das Servas bylo založeno v roce 1667 a od té doby zůstalo v rodinném vlastnictví. Místní mistři jsou bohatí nejen zkušenostmi, ale také zvláštním porozuměním tradicím spojeným s láskou k rodné zemi. Hlavním principem je neustálá snaha o dokonalost ve všech fázích výroby. Pro dosažení lepších výsledků jsou zde rovnoměrně využívány tradiční postupy i moderní technologie.

V létě 2023 se několik portugalských vinařství stalo novými partnery DGW. Smlouvy o dodávkách byly uzavřeny zejména se společnostmi Bulas Wines, Casa de Vilacetinho, Casa do Joa, Herdade Barranco do Vale, Herdade do Sobroso, Macanita Irmaos e Enologos, Quinta do Romeu a Ramilo Wines. Pokud si chcete prohlédnout aktualizovaný sortiment portugalských vín na DGW, klikněte na níže uvedený odkaz.

                                                                                          Portugalská vína

Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW