Červené
Bílé
Růžové
Šumivé
Portské
Druh
Cena
Cenové rozpětí
130 Kč 9 335 Kč
Odrůda
Obsah cukru
Ročník
Ročník
2005 2023
Země
Párování
Vůně
Dubový
Černé ovoce
Červené ovoce
Zemité
Koření
Ovoce
Citrus
Microbio
Stárnutí
Květinový
Rostlinný
Oblast
Styl

Prémiová košer vína Yarden nově v kolekci Drink Good Wine a Wonder Wines Bar

Poptávka po košer víně roste po celém světě. Jeho obliba nesouvisí pouze se starověkými náboženskými tradicemi a židovskou vírou. Košer vína vytváří zvláštní auru, která magicky přitahuje milovníky vín z celého světa. Košer se může nazývat pouze takové víno, které se vyrábí z košer surovin pod kontrolou rabínů přísně dodržujících židovskou sobotu. Pravé košer víno musí mít pečeť schválení, která se nazývá hechsher.

Košer víno nelze vyrobit z hroznů sklizených z révy mladší než čtyři roky. Vinice navíc musí každých sedm let odpočívat. Vinaři proto vinici po dobu jejího odpočinku často pronajímají Nežidům, ale tato část výroby košer vína je považována za nejproblematičtější. Díky unikátnímu způsobu výroby i pěstování se košer víno považuje za výjimečné a rozhodně by nemělo ujít vaší pozornosti. Nově si ho na prodejně Drink Good Wine nebo v baru Wonder Wines Bar v Praze může koupit každý. V nabídce máme pravá košer vína s pečetí.

Výjimečné víno pro výjimečný den

Doporučit můžeme košer vína prémiové značky Yarden, které pocházejí přímo z Galilean Golan Heights Winery. Jedná se o ročník 2018 Yarden Merlot a Yarden Syrah a 2019 Yarden Chardonnay. Od každé odrůdy nemáme více než 10 exemplářů! Nenechte si ujít naši exkluzivní nabídku a buďte mezi několika málo šťastlivci, kteří výjimečné izraelské víno mohou ochutnat.

Potěší vás jedinečná chuť, vlastnosti i aroma košer vín. Izraelská vína Yarden Merlot, Yarden Syrah a Yarden Chardonnay chutnají nejlépe s drůbežím, hovězím nebo zvěřinou.

Náš TIP:

Yarden Merlot zraje 14 měsíců v sudech z francouzského dubu. Díky tomu jsou bobulovité (švestky a ostružiny) a citrusové tóny vyváženy nádechem vanilky a dubu. Výrobce doporučuje skladovat Yarden Merlot na boku, na tmavém a chladném místě.

Yarden Syrah je přesně to, co na podzimní večer potřebujete! Tmavě fialová barva tohoto nádherného hustého vína v kombinaci s bohatou a komplexní chutí třešní, lesních plodů, čokolády, zeminy a anýzu je nezapomenutelným dárkem pro vás a vaše blízké.

Yarden Chardonnay je elegantní víno, lehké jako vzpomínka na léto. V jeho světlé chuťové paletě jsou jasně slyšitelné citrusové plody, hrušky, meruňky a vanilka. Můžete ho vypít hned, nebo ho můžete nechat v láhvi několik let, abyste byli překvapeni, jak se jeho potenciál odhalí.

Nejlepší hrozny z Golanských výšin

Yarden je řada prémiových vín z vinařství Galilean Golan Heights Winery. K výrobě těchto vín se každoročně používají ty nejlepší hrozny. Yarden je hebrejský název pro řeku Jordán, v jejímž údolí se rozkládají vinice Golanských výšin. Na etiketách vín této série je vyobrazen starověký židovský symbol – olejová lampa zdobená mozaikami.

Golan Heights Winery a Galil Mountain Winery jsou ve vlastnictví Wines. Společnost byla založena v roce 2001 jako dceřiná společnost Golan Heights Winery. Sídlo společnosti Yarden Inc. najdete v New Yorku a její zástupci sídlí na hlavních regionálních trzích. Společnost Yarden Inc. působí ve více než 30 státech USA.
24.10.2022
Buďte v trendu!

Buďte první, kdo od nás dostane užitečné informace z našeho blogu


Sledujte blog DGW